Bokomtale: Invisible

«Invisible» er skrevet av James Patterson og David Ellis og er en ganske spennende krimbok. Denne hører ikke til noen av seriene som Patterson skriver, og kan derfor fint leses uten å ha lest noe av han før.

Everyone thinks Emmy Dockery is crazy. Obsessed with finding the link between hundreds of unsolved cases, Emmy has taken leave from her job as an FBI researcher. Now all she has are the newspaper clippings that wallpaper her bedroom, and her recurring nightmares of an all-consuming fire.
Not even Emmy’s ex-boyfriend, field agent Harrison «Books» Bookman, will believe her that hundreds of kidnappings, rapes, and murders are all connected. That is, until Emmy finds a piece of evidence he can’t afford to ignore. More murders are reported by the day–and they’re all inexplicable. No motives, no murder weapons, no suspects. Could one person really be responsible for these unthinkable crimes?

Patterson har co-writers på mange av sine bøker, og det er varierende kvalitet på bøkene. Men denne boka synes jeg var ganske bra og spennende og det var vanskelig å legge den fra seg! Det handler om en FBI analysist som mister sin søster i en stygg brann. Hun har hele tiden en mistanke om at det ikke var en ulykke og begynner å søke etter andre lignende branner rundt i Usa. Hun finner etter hvert flere branner som ligner og mistenker en morder står bak, men han er så dyktig at ingen har funnet ut av hva han driver med. Hun får med seg sin eks-kjæreste, og sammen klarer de overtale ledelsen i FBI om å sette i gang en etterforskning og så begynner jakten på en iskald morder.

Hvem det faktisk viser seg å være til slutt, kom fullstendig overraskende på meg. Det er lagt inn flere twists i boka som gjør at man ikke aner noenting om hvem den egentlige morderen er.

Jeg har lest boka på engelsk, som jeg ofte gjør med Patterson sine bøker, og det var ikke noe problem. Språket er lett og kapitlene er korte. Ønsker man en spennende og enkel thriller, så er absolutt denne å anbefale!

 

 

 

Legg igjen en kommentar