Bokomtale: Bad Boy

Boken «Bad Boy» er skrevet av Peter Robinson, en forfatter jeg ikke hadde noe kjennskap til før jeg leste boka. Han skriver om førstebetjent Alan Banks og bøkene har blitt en suksessfull serie. Alan Banks holder til i den oppdiktede byen Eastvale i Yorkshire England. Krimserien om Alan Banks har vunnet flere priser og bøkene er oversatt til mange språk.

Når Juliet Doyle oppdager en pistol på sin datters rom, oppsøker hun straks sin gamle venn, Alan Banks. Men Banks er på en etterlengtet ferie, og hans kollega, Annie Cabbot, er den som får oppdraget med å fjerne våpenet. Ingen kunne ha forutsett de fatale konsekvenser av denne hendelsen, eller at flere familier også skal bli involvert.
Banks egen datter, Tracy, gjør en fatal feilvurdering av sin venninnes kjæreste, en sjarmerende og ambisiøs gutt, omgitt av et mystisk slør. Han er også fryktelig farlig. Når Tracy advarer ham om at politiet er på sporet av ham, overbeviser han henne om at de to skal rømme sammen. Smigret av hans oppmerksomhet blir hun med, men før hun vet ordet av det er en dødelig menneskejakt i gang. Tilbake fra ferie blir Banks kastet inn i sin mest nervepirrende og personlige sak hittil i karrieren.

Jeg har skjønt at bøkene om Banks er populære og forfatteren får mye skryt for dem. Men boka ble ingen stor favoritt hos meg. Den var spennende nok, men den mangla det lille ekstra. Jeg falt heller ikke for «byen» hvor denne etterforskeren holder til. Selv om byen er oppdiktet er omgivelsene ganske riktig beskrevet for denne delen av England. Jeg liker bedre å lese bøker hvor byen er ekte og hvor det er en by jeg kjenner litt til, enten det er i Norge, England eller Usa.

«Dødelig sjarm» heter boka på norsk, men jeg leste den på engelsk. Det gikk greit nok, språket var for det meste forståelig og det var ikke så mye jeg ikke forsto. Noen av bøkene har blitt filmatisert og vist på tv, men jeg tror ikke jeg har sett noen av dem. Alan Banks er i første del av boka på ferie og han kommer først for fullt i andre halvdel. Han har tydeligvis vært gjennom flere tøffe ting i sitt liv, både personlig og i jobbsammenheng. Det kommer ofte fram i boka om ting som har skjedd i tidligere bøker, men akkurat hva som har skjedd får jeg aldri helt vite, så det er nok en fordel å lese disse bøkene i riktig rekkefølge, som det er med de fleste krimserier!

Det brukes veldig lang tid på innledningen, som har med en pistol å gjøre. Det føles veldig overdrevet å gjøre så mye ut av det å skulle hente en pistol hjemme hos en familie. Jeg vet ikke noe særlig om våpenlovene i England, men det føltes veldig «over the top», og det gjorde at første del av boka ble litt teit rett og slett. Den tar seg opp etter hvert, det skjer både mordforsøk og vi får være med på flukt gjennom det engelske landskapet.

Det er ikke en bok jeg kommer til å anbefale, bortsett fra hvis man har lest og liker andre bøker i serien, eller er spesielt glad i engelsk krim! Jeg kommer neppe til å lese flere bøker i serien, men den var et helt greit tidsfordriv.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s