Bokomtale: Den lengste reisen

«Den lengste reisen» (på engelsk: The longest ride) er en kjærlighetsroman av Nicholas Sparks – forfatteren av den kjente «Dagboken». Sparks har skrevet mange bestselgere og bøkene hans er oversatt til over 45 språk.

Ira (91) har kjørt av veien og sitter innesperret i bilen. Plutselig får han se at det sitter noen ved siden av ham: hans avdøde kone Ruth. For å holde motet hans oppe, gjenforteller hun historier fra livet deres sammen. Et stykke unna er Sophias liv i ferd med å endre seg når hun møter den unge cowboyen Luke. De to parene har lite til felles, men likevel kommer deres veier til å krysses.

Boken er en typisk kjærlighetsroman som handler om en dramatisk ulykke, gripende kjærlighet og hvordan to par som har lite til felles møter hverandre og endrer livet til et av parene.

Sparks er god på å beskrive kjærlighet, særlig mellom eldre mennesker som har holdt sammen nesten hele livet. Det ene paret i boka, Ira og avdøde Ruth har holdt sammen siden 2. verdenskrig. Siden de ikke kunne få barn har det kun vært dem to hele livet og gjennom små tilbakeblikk mens Ira sitter innesperret i bilen han kræsjet, får vi høre hvordan de har levd livet sammen og hvor mye de elsket hverandre.

Det andre paret, okserytteren Luke og den vakre studenten Sophia er litt mer klisjefylt beskrevet. De møtes på et arrangement hvor Luke har vunnet et okseritt, han redder Sophia som blir overfalt av sin eks, og dermed starter en romanse mellom disse to personene. De kommer fra helt ulike miljø og deler av landet og har lite til felles, men allikevel faller de pladask for hverandre. Sophia har ingen anelse om hvor vakker hun er, alle snur seg etter henne. Men Luke har heller ingen forståelse for hvor kjekk han er, han beskrives nesten som en gresk gud! Ingen av disse to skjønner hvorfor den andre har falt for dem!

Men uansett hvor klisjefylt dette er, så klarer Sparks å skrive en fengende historie. Kapitlene bytter på å følge Ira, Luke og Sophia og vi får høre historien fra deres tre perspektiver. Historien til det gamle paret er vakker og man lurer på om den slags enorm kjærlighet virkelig finnes…! Det er ingen stor overraskelse i boka, man vet stort sett hva som vil skje i en Sparks bok. Men det betyr ikke at man ikke kan nyte den for det! Så vidt jeg har skjønt lages det film av denne boka nå, og det blir spennende å se hvordan den blir.

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s