Bokomtale: Papirgutten

Boken «Papirgutten» er skrevet av Kristina Ohlsson. Ohlsson er en svensk forfatter som bor i Stockholm. Hun er utdannet statsviter og har jobbet mye med terrortrusler i Europa. Nå jobber hun som forfatter på heltid, men det kommer tydelig fram i bøkene at hun vet hva hun snakker om, og derfor blir mye av handlingen troverdig.

Vinter i Stockholm. Idet barna ved den jødiske barneskolen er i ferd med å avslutte skoledagen, blir en lærerinne skutt i skolegården, foran øynene på sjokkerte barn og foreldre. Samme ettermiddag forsvinner to unge gutter på vei til tennistrening. De to sakene blir først etterforsket hver for seg, men da myndighetene får varsel om at en israelsk etterretningsagent har reist inn i Sverige, skjønner Alex Recht og Fredrika Bergman at sakene har noe med hverandre å gjøre. De dras inn i jakten på en morder som er like hensynsløs som effektiv. Etterforskningen fører dem til Israel og til mektige mennesker som ikke skyr noen midler i kampen for å sikre sine interesser. Eden Lundell, terrorsjef i Säpo, blir også dratt inn i morderens spill. Hun bærer på en hemmelighet som hun prøver å holde skjult for alle. Men i jakten på drapsmannen snus situasjonen mot henne selv, og familien hennes blir utsatt for stor fare.

Jeg har lest en av Ohlssons tidligere bøker, Paradisoffer, som jeg likte godt. Og dette var også en veldig spennende krimbok! Plottet var overraskende, historien interessant og intelligent og spenningen holdt seg gjennom hele boka. Hvem som egentlig er morderen/morderne får man ikke vite før mot slutten, og det var ikke helt som jeg forventa. På veien gjennom boka hadde jeg mistenkt de fleste andre!

Jeg kjente karakterene Alex Recht, Fredrika Bergman og Eden Lundell igjen fra den forrige boka. Det er karakterer jeg liker, bortsett fra Lundell – hun er en spesiell dame som ikke tar mange hensyn på sin vei. Den uløselige konflikten mellom Palestina og Israel ligger hele tiden som et bakteppe i boken, og det er jo ganske aktuelt i disse dager. Handlingen foregår  i Stockholm, men også i Israel, noe som gjør historien mer levende.

Etter å ha lest to gode bøker av denne forfatteren er forventningene ganske høye, men jeg gleder meg i hvert fall til neste bok i denne serien!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s