Bokomtale: Gravrøys

«Gravrøys» er siste bok i Ölandskvartetten skrevet av Johan Theorin. Hver av de fire bøkene har sin årstid, og i denne siste har vi kommet til sommeren. Heten ligger over øya, men det betyr ikke at skumle ting ikke kan skje!

Midtsommer på Öland. Tusenvis av turister kommer for å feire midtsommer, og solen steker på den kalkhvite øya, men ferieparadiset skjuler mørke hemmeligheter. En av de besøkende har kommet tilbake for å kreve betaling for en gammel gjeld. Han etterlater seg død og skrekk i sommernatten. Ingen vet hvem han er, eller hva han vil. Men det er én mann som begynner å ane uråd. Gerlof Davidsson, en av øyas eldste innbyggere, begynner å forstå hvem den ukjente er, og hvorfor han søker hevn. Han har nemlig møtt mannen før, i ungdomstiden, da de begge sto på kirkegården og plutselig hørte banking fra en kiste.

Jeg har lest de tre andre bøkene i denne serien fra Öland, og har likt dem ganske godt. Jeg liker måten Theorin skriver på, og denne boka er ikke noe unntak. Den er godt skrevet, og selv om den ikke er sånn super-spennende, så er handlingen drevet framover av et mysterium man gjerne vil få svaret på. Theorin er god på å fylle bøkene sine både med spenning, uhygge og interessante historier. De andre bøkene har vært litt overnaturlige, men jeg synes ikke denne var det. Det meste av det overnaturlige var lagt vekk i denne boka, bortsett fra litt banking fra en kiste i jorda – som vi får et naturlig svar på i slutten av boka!

Kapitlene bytter på å være skrevet i nåtid og fortid. Kapitlene fra fortiden er sett gjennom hjemvenderen sine øyne – han som dro til det nye landet  på 1930 tallet for å få et bedre liv med sin stefar, og er nå tilbake på øya med hevn i tankene. Kapitlene fra nåtiden er sett gjennom gamle Gerlof (som vi kjenner fra tidligere bøker) sine øyne, men også lille Jonas på 12 år som er Kloss familiens yngste medlem. Kloss familien eier store deler av øya og driver et stort sommerhotell der. Det er Kloss familien hjemvenderen ønsker å hevne seg mot.

Boka er en god avslutning på denne serien fra Öland og jeg gleder meg til å se hva det neste Theorin kommer med er!

Gravrøys

 

 

 

Reklamer

Én kommentar på “Bokomtale: Gravrøys

  1. Jeg har også lest og likt denne serien. Enig med deg at den siste boken ikke var særlig overtroisk, de få tingene som ble antydet fikk raskt sin naturlige forklaring. Gleder meg til neste bok ut fra Theorin 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s