Bokomtale: Svart engel

Boken «Svart engel» er skrevet av Kjell Ola Dahl og er den sjette romanen i serien om Gunnarstranda.

Det begynner med et mord. Politimannen Ivar Killi blir funnet skutt, bare et steinkast fra politihuset på Grønland. Etterforskeren Gunnarstranda – den egenrådige helten fra fem tidligere Dahl-bøker – settes til å lede jakten på morderen. Men han har kollegaene sine mot seg. Bare uker i forveien anmeldte nemlig Gunnarstranda den avdøde politimannen for unødig bruk av vold i tjenesten. Etter at kollegaen nå er død, er samarbeidsklimaet på kammeret verre enn noen gang. Snart velger politisjefen å overlate saken til Kripos og samtidig overflytte Gunnarstranda. For å gjøre ydmykelsen komplett, blir han plassert i «Saknet,» der han underordnes sin tidligere assistent Frølich. I mellomtida arbeider Frølich med en vanskelig forsvinningssak. En advokat Welhaven er sporløst borte. Mye tyder på at advokaten hadde urent mel i posen. I tillegg har han vært klient hos en kvinnelig psykolog. Heller ikke hun spiller med åpne kort viser det seg. I kulissene lurer dessuten en politimann som vet mer om både den drepte kollegaen, advokat Welhaven og den mystiske psykologen, enn han gir uttrykk for. Men hva er forbindelsen mellom de tre? Etter at vi vekselsvis har fulgt Gunnarstranda og Frølich i bokens åpningskapitler, forenes de to parhestene i andre halvdel av romanen, og sammen snører de nettet stadig tettere om de skyldige.

Boka er en helt grei krimroman. Den er spennende til tider, og det er karakterer man kjenner fra tidligere bøker. Gunnarstranda er en etterforsker som går sine egne veier og er litt gretten til tider! Men han får også resultater av sin snoking. Boka er en klassisk politiroman uten dødpunkter, men det er heller ikke heseblesende action. Handlingen drives sakte framover av Gunnarstranda og Frølich.

Tema i boka er blant annet uregelmessigheter i politiet, feilslått barnevern og organisert økonomisk kriminalitet.

Reklamer

2 kommentarer på “Bokomtale: Svart engel

  1. Flott omtale! Jeg har ikke lest Kjell Ola Dahl, og ser at det er et langt lerret å bleke, hvis en vil ha med seg hele historien.

    • Takk 🙂 Jeg liker Kjell Ola Dahl godt, og synes bøkene hans er spennende – på en litt rolig måte! Og det er nok lurt å starte med første bok, som i de fleste serier!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s