Bokomtale: Paradisoffer

Boken «Paradisoffer» er skrevet av Kristina Ohlsson og er den fjerde boken med Alex Recht og Fredrika Bergman i hovedrollene. Jeg hadde ikke lest noen av de tidligere bøkene og jeg følte ikke at det gjorde så mye. Det er nok litt historie som ligger i de tre første bøkene, men jeg fikk allikevel en god oversikt over hovedpersonene i denne boka.

En fullsatt Boeing 747 letter fra Stockholm med kurs mot New York. Kort tid etter avgang finner en flyvertinne et trusselbrev med et krav til både den svenske og den amerikanske regjeringen. Blir ikke kravene innfridd, blir flyet sprengt. Ingen vil forhandle med terrorister, og flyet nærmer seg amerikansk luftrom raskt. Politioverbetjent Alex Recht jobber intenst med kapringen sammen med den karismatiske Eden Lundell hos sikkerhetspolitiet (Säpo). Fredrika Bergman, som nå arbeider for Justisdepartementet, blir sendt tilbake til politiet for å være regjeringens koordinator i denne saken.

Jeg synes boka var ganske spennende, men jeg hadde håpa på enda mer spenning fra flyet. Det kunne forfatteren skrevet mye mer rundt, fortvilelsen av å sitte i et fly som enten skal bli sprengt av terrorister eller skutt ned av det amerikanske forsvaret. Det var litt mye tørr lesing om ulike instanser i Sverige, som Säpo, regjeringen og politiet. Forfatteren har god erfaring og har tidligere jobbet som senior analytiker ved OSSE, så det er tydelig at mye av det hun skriver om kjenner hun til og derfor blir det troverdig.

Boka har gode karakterer og er full av action og nervepirrende timer som telles ned til flyet er tomt for drivstoff. Det er høyt tempo i boka, alt foregår i løpet av en dag. Man får også et godt innblikk i internasjonal etterforskning, siden Sverige og Usa må jobbe sammen for å redde flyet. Usa oppfører seg som vanlig overlegne og vil nødig gi ut informasjon, i hvert fall ikke uten å få noe tilbake.
Boka slutter på en måte sånn at det bør komme en oppfølger. Terroristene blir ikke tatt, og når man skjønner hvem som har vært hjernen av hele operasjonen er det en liten overraskelse!

Reklamer

4 kommentarer på “Bokomtale: Paradisoffer

  1. HUFF, denne skal jeg ihvertfall IKKE lese!! :S Jeg har litt flyskrekk, og tror neppe det hadde blitt bedre om jeg hadde lest denne boken.. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s