Bokomtale: Insektgutten

Boka «Insektgutten» av Jeffery Deaver er en del av serien som handler om kriminalisten Lincoln Rhyme og etterforsker Amelia Sachs. Filmen «The bone collector» med blant annet Angelina Jolie handler om disse to personene. Jeg har lest flere av bøkene i serien og liker dem godt. Denne boka er fra 2000, så den er ikke blant de nyeste i denne serien.

Sumpområdene i Nord-Carolina er et deilig sted å befinne seg i – dersom du er et insekt. Eller Insektgutten, en mentalt forstyrret tenåring som innleder denne forrykende thrilleren med å kidnappe to unge jenter og dra dem inn i myrlandskapet. Flere fra lokalmiljøet ofres i jakten på den besatte tenåringen som ikke bare bruker veiene og mønstrene til vepser, edderkopper, sommerfugler og mygg, men som også tar insektene i bruk.

Rhyme er så og si lam i hele kroppen etter en arbeidsulykke en del år tilbake. Han og Sachs holder vanligvis til i New York, men de er nå i Nord-Carolina på et sykehus, hvor Rhyme skal gjennomgå en ryggmargsoperasjon i håp om at han skal få noe førlighet tilbake. De blir kontaktet av en sheriff i et lite fylke ikke så langt fra sykehuset. Han trenger hjelp til å finne insektgutten som har kidnappet to jenter og drept en gutt. De trenger Rhyme til å analysere bevisene for å finne ut hvor insektgutten holder jentene fanget.

Jeg synes boka var ganske spennende, det var vanskelig å legge den fra seg. Deaver skriver utrolig godt, han fører leseren gjennom sumper, myrer, elver og lokale kneiper. Og det er ikke bare politiet som er på jakt etter insektgutten, andre farlige menn med våpen er også på jakt. Hva vil de egentlig med insektgutten? Boka inneholder spenning, skrekk, psykologiske gåter og litt humor. Slutten kom fullstendig overraskende på meg. Det var ting jeg absolutt ikke forventa, så det var artig at forfatteren klarte å lage en slutt som var helt annerledes enn man tror gjennom boka!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s