Bokomtale: Zoo

Boken «Zoo» er skrevet av James Patterson og Michael Ledwidge og er en krimbok som står alene, og ikke hører til noen av seriene som James Patterson skriver.

Boken handler rett og slett om jordas undergang, eller menneskers undergang. Den handler om dyr som angriper mennesker og tar over kontrollen på jordkloden.

All over the world, brutal animal attacks are crippling entire cities. Jackson Oz, a young biologist, watches the escalating events with an increasing sense of dread. When he witnesses a coordinated lion ambush in Africa, the enormity of the impending violence becomes terrifyingly clear. With the help of ecologist Chloe Tousignant, Oz races to warn world leaders before it’s too late. The attacks are growing in ferocity, cunning, and planning, and soon there will be no place left for humans to hide.

Jackson Oz har mistenkt i flere år at noe er feil med dyrene, ikke bare i Amerika, men i hele verden. De oppfører seg mistenkelig og rart, men ingen vil høre på Oz og hans teorier. På en reise til Afrika for å undersøke noen løvers væremåte, blir bilen han kjører angrepet av hannløver som jager i flokk, noe som er veldig uvanlig for hannløver. Vi snakker om flokk på flere titalls løver. Han overlever mirakuløst og kommer seg tilbake til Usa med filmbevis på løvenes merkelige oppførsel. Fortsatt har han vanskelig for å nå gjennom til de riktige menneskene i regjeringen, og boka hopper plutselig fem år fram i tid. I mellomtiden har Oz og hans kone og flere andre forskere undersøkt døde dyr og funnet ut at noe i hjernen deres har endret seg. Nå blir plutselig angrepene fra dyr mer og mer bestialske og hender oftere og oftere. Regjeringen innser at de har et stort problem og nå er Oz den eneste som kan hjelpe dem. Det blir et kappløp med tiden for å finne ut hvordan de kan få dyrene til å bli normale igjen.

Boka er spennende nok, men ikke den beste av Patterson. Det er allment kjent at Patterson bruker co-writers i en del av sine bøker, så denne er nok mest skrevet av Ledwidge, mens Patterson har hatt siste ord når det gjelder handling og plott. Det er egentlig en skremmende tanke at dyr plutselig kan angripe mennesker på denne måten. Særlig husdyr som hunder og katter. Grunnen i denne boka var forurensning og bruk av mobiltelefoner, som har gjort at menneskers lukt endret seg. Det igjen gjorde dyra ville, noe klikka i hjernen pga denne lukten og de angrep mennesker. Jeg har lest boka på engelsk, så det er litt vanskelig å gjenfortelle akkurat denne forklaringen på hvorfor det skjedde på norsk. Men vi vet jo at forurensning ikke er bra for miljøet…men om det påvirker andre ting som dyrs luktesans, det kan man aldri vite. Så derfor var det en skremmende tanke….det får en til å tenke, er dette faktisk mulig, kunne dette skjedd i virkeligheten?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s