Bokomtale: Sandmannen

Boka «Sandmannen» av Lars Kepler er den fjerde thrilleren fra suksessduoen som står bak pseudonymet Kepler. Forfatterduoen er blant Nordens bestselgende krimforfattere.

En kald vinternatt i Stockholm blir en ung mann funnet gående på en jernbanebro. Han har legionærsyken og er sterkt nedkjølt. På sykehuset oppdages det at mannen ble erklært død for sju år siden. Han var et av seriemorderen Walter Jureks siste ofre før Jurek ble arrestert av kriminaletterforsker Joona Linna. Jurek ble dømt til psykiatrisk behandling og total isolasjon.
Hvor har den unge mannen befunnet seg i alle disse årene? Hans uventede vitnesbyrd betyr at den gamle saken må gjenopptas. Og det haster. Noen må vinne seriemorderens tillit.

Boka er utrolig spennende og den beste boka så langt i serien. Etter den siste boka Ildvitnet, som jeg ble litt skuffa over, hadde jeg ikke så store forventninger til denne boka. Men jeg klarte ikke legge den fra meg og leste ut hele boka på 485 sider på en dag! Boka er godt konstruert dramaturgisk, har godt språk og et utrolig spennende driv. Det er korte kapitler som holder spenningen oppe hele tiden og skaper intensitet. Jeg føler at denne boka er mye bedre skrevet enn Ildvitnet, hvor det var mye overflødig tekst. Mens i denne boka er hver side fylt med spenning og persongalleriet er glimrende og troverdig.
Tittelen Sandmannen er en eventyrfigur, som vi i Norge kjenner som Jon Blund.

Hovedpersonen fra de tidligere bøkene Joona Linna briljerer også i denne boka. Det er kun en person han er virkelig redd for, og det er den sadistiske seriemorderen Jurek Walter. Vi har hørt litt om han i de tidligere bøkene, men i denne boka kommer det fram hva slags ondskapsfull og grusom mann Walter er. Vi får også vite mer om Joona og hva slags avgjørelse han måtte ta den gangen han arresterte Walter for 13 år siden. Joona blir veldig engasjert i saken og det resulterer i en overraskende slutt på boka. Men det gir også signaler om at dette absolutt ikke er siste bok fra Kepler! Og jeg gleder meg allerede til fortsettelsen!

Dette er en skikkelig page-turner, og jeg vil absolutt anbefale den til alle som elsker krimbøker! Den er i en klasse for seg selv!

...

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s