Filmomtale: De urørlige

Filmen «De urørlige» eller Intouchables som den heter på engelsk er en skjønn film som handler om vennskap og tilitt. Det er en sann historie om to mennesker som aldri skulle møtt hverandre, men som på tross av alle motsetninger danner et spesielt og nært vennskap.

Phillippe er en eldre, fransk, velstående mann som er invalid fra halsen og ned. Han trenger en ny pleieassistent. En av søkerne til stillingen er Driss, en trygdesnylter som egentlig ikke er ute etter jobb. Men han takker ja til å prøve stillingen i et par uker. Selv om han må gjøre flere ting han ikke har lyst til, som å kle på Phillippe strømper og hjelpe han på toalettet, passer han godt inn i rollen som assistent. Han er fleipete og useriøs, akkurat det Phillippe trenger i livet sitt.

Denne filmen er den største fransktalende filmsuksessen i Frankrike noensinne og den har fått mange gode kritikker. Noe som ikke er så rart, for filmen er varm og rørende. Til tider utrolig morsom! Jeg lo så tårende trilla flere ganger! Både Francois Cluzet som spiller Phillippe og Omar Sy som spiller Driss, gjør utrolig gode skuespillerprestasjoner i filmen! De er troverdige og spiller godt sammen.

Jeg er ikke særlig glad i å se franske filmer, men denne var virkelig verdt å se, og jegvil anbefale den til alle!!

Reklamer

Én kommentar på “Filmomtale: De urørlige

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s