Bokomtale: Pumasommer

Boka «Pumasommer» er skrevet av Merete Junker og er en veldig spennende krimbok!

Han kaller seg Felis. Han sitter i en høyblokk i Porsgrunn med en kraftig kikkert rettet mot vinduene til advokat Torkel Vaa på den andre siden av elva. I leiligheten over lever den fjorten år gamle Silje, i engstelse for at moren skal miste barnet hun bærer. Så oppdager hun morderen, og han henne.
Torkel Vaa har fram til nå levd et rolig liv, lange dager på advokatkontoret, lange turer med dachsen Aktor. Men de siste ukene har han mottatt mystiske brev i posten. Brev uten tekst, bare med en blå silhuett av et kattedyr, en puma. Noen ønsker å skremme ham.
NRK-journalist Mette Minde har lenge vært svak for Torkel. Jo nærmere hun kommer advokaten, dess mer oppmerksom blir Felis på henne. Flere mennesker i Porsgrunn lever nå i livsfare, og ingen av dem vet om det. Så skjer det første drapet.

Jeg har aldri lest noe av Junker før, og ble positivt overrasket. Hun skriver godt, boka er spennende og plottet er finurlig – man må bare lese videre for å se hva som skjer! I tillegg skriver hun fra Telemark, både Porsgrunn, Skien hvor jeg er kjent. Så det er morsomt å lese om steder som man kjenner til og har vært! Det eneste jeg ikke likte med boka var at slutten kom alt for fort – som den ofte gjør i krimbøker. Jeg savnet mer informasjon om hva som skjedde med morderen etter han ble tatt, få vite mer om hans bakgrunn og hvorfor han var blitt så gal. Men dette er absolutt en krimbok jeg vil anbefale!

Reklamer

Én kommentar på “Bokomtale: Pumasommer

  1. Høres ut som en spennende bok:)

    // Det var en koselig lørdag ja, deilig å våkne frisk i formen idag:)

    Så utrolig kjipt at helgen skulle bli ødelagt pga ryggen, og mangel på søvn. Håper du snart får svar på prøvene, at du slipper å gå slik over lengre tid. Håper du får slappet av idag, hentet litt energi og klargjør kroppen for en ny uke. Håper du får en kjempe god natts søvn idag. *jeg krysser fingrene*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s