Filmomtale: The Raven

Anmeldelse: The Raven

Filmen «The Raven» med John Cusack handler om forfatteren Edgar Allan Poe og hans siste dager. Hva skjedde egentlig før han døde i 1848….Så vidt jeg har skjønt er handlingen i filmen basert på ren fiksjon, siden ingen kjenner sannheten.

Cusack spiller Poe, som holder til i Baltimore, han er blakk og drikker for mye. Han er også forelsket i en rikmannsdatter, Emily, hvor hennes far ikke godkjenner forholdet mellom dem. Plutselig begynner noen å begå mord som er inspirert av Poes makabre historier. Poe blir først mistenkt, men etterhvert blir han rekruttert i jakten på morderen…for hvem kjenner historiene bedre enn forfatteren selv. Men dette viser seg å bli farlig for han, for det ender med at Emily blir kidnappet og Poe må gjøre alt han kan for å finne igjen sin store kjærlighet.

Filmen er god og til tider spennende, selv om det ikke er den beste filmen jeg har sett. John Cusack er en god skuespiller og gjør en grei jobb i denne rollen. Hans karakter er en smule dyster og filmen er litt makaber med groteske detaljer. Men alt i alt et helt greit tidsfordriv!

 

Reklamer

3 kommentarer på “Filmomtale: The Raven

  1. Aldri hørt om den før, jeg.. Om den ikke er superduperbra, kanskje jeg ikke orker å se den da… Men jeg likerjo sånne gamledager… 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s