Bokomtale: Englemakersken

Den siste boka til Camilla Läckberg heter «Englemakersken» og er veldig spennende og bra, som bøkene til Läckberg er. Jeg er veldig glad i hennes bøker og hennes måte å skrive på! Dette er den åttende boka i Fjällbacka serien.  

Påsken 1974. En familie forsvinner sporløst fra øya Valö utenfor Fjällbacka. Middagsbordet er sirlig dekket, men alle, bortsett fra ettåringen Ebba, er borte. Er de ofre for en forbrytelse, eller har de forsvunnet frivillig? Gåten blir aldri løst.
Mange år senere kommer Ebba tilbake til øya og huset der hennes far med jernhånd har ledet en internatskole. Hun og mannen hennes, Mårten, har nettopp mistet sin tre år gamle sønn, og i et forsøk på å komme over sorgen har de bestemt seg for å pusse opp det gamle huset og starte en liten Bed and Breakfast. Men nesten før de får etablert seg, er det noen som forsøker å tenne på huset. Og da de begynner å fjerne gulvplankene i spisestuen, finner de størknet blod under…

Boka er en skikkelig pageturner, jeg måtte bare lese videre for å se hva som skjedde med familien til Ebba. Og det er ikke før helt på slutten at hemmeligheten blir avslørt.  Boka veksler mellom fortid og nåtid, og den går flere generasjoner tilbake. Boka er fylt med dystre hemmeligheter og et persongalleri man har blitt kjent med og glad i. Englemakerskene er et fenomen det ble hvisket om på den svenske landsbygda før i tiden. I gamle dager var et barn født utenfor ekteskapet ensbetydende med stor skam og et ødelagt liv for unge jenter. En englemakerske var en kvinne som fikk disse barna til å forsvinne…på verst tenkelig vis. 
Jeg likte boka veldig godt, det er god underholdning og  jeg vil absolutt anbefale den!

Reklamer

5 kommentarer på “Bokomtale: Englemakersken

  1. Flott omtale:) Har to av Camilla Läckberg sine bøker,men skal få lest de. Tror jeg har tyskerungen og predikanten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s