Isbaderen

Siden det nå er påske, passer det å legge ut en krimbok anmeldelse! Boka heter «Isbaderen» av Kjell Ola Dahl. Dette var en spennende krim bok med blant annet politiførstebetjent Gunnarstranda som vi kjenner igjen fra tidligere bøker av Dahl. Jeg har lest noen av bøkene tidligere, og liker denne forfatteren. Denne boka er den åttende boka i denne serien.

En tidlig førjulsmorgen heves liket av Sveinung Adeler opp fra havnebassenget ved Oslo Rådhus. Det ser ut som en julebordsulykke, men politietterforsker Lena Stigersand avdekker snart at det dreier seg om drap. Lena får et tips om at den drepte kvelden før hadde en middag med en fremtredende stortingskvinne, men hun nekter hardnakket for at det er tilfelle. Noen lyver, og Lena aner at hun blir forfulgt av en mann under etterforskningen. Hvem kan hun stole på? Og har den narkomane jenta som politiførstebetjent Gunnarstranda etterforsker drapet på, sett hvem som dyttet Adeler i vannet?

Boka har et forrykende tempo og jeg leste den fort ut. Det var spennende å følge Lena og hvordan hun graver seg lenger og lenger inn i mysteriet, samtidig som hun får en sjokkerende beskjed om sin egen helse. Det er gode intriger og boka inneholder både politikere, PST, Oljefondet, korrupte journalister og farlige militærmenn! Mye av handlingen er sentrert rundt Lena, men Gunnarstranda lurer i kulissene og kommer for fullt i slutten av boka og ordner opp!

Absolutt en bok jeg vil anbefale – kan passe fint som en påskekrim!!

Reklamer

7 kommentarer på “Isbaderen

 1. Takk for boktips 🙂

  sv: Det er nok ikke så vanlig her i Norge, men vi er ganske unge og inspireres litt av dissa amerikanerne. 🙂 Dessuten tenkte vi at det var nok kjekt å få litt nødvendige ting før barnet kommer. Var også gøy å ha quiz for å sjekke hvor mye henne og vi kunne om fødselen, amming og stell av babyer.:)

 2. Takk for boktipset:) Den boka virker ganske spennende ut:) men er det sånn at man bør lese de andre bøkene i serien for å få utbytte av denne?

  SV;Helt enig! Jeg likte heller ikke disse spin-off filmene, de var dårlige ifht til orignalfilmene osv.

  • Nei man trenger ikke ha lest de andre bøkene…jeg har ikke lest alle i serien, kun et par. Og det går så lenge mellom hver bok, at jeg uansett har glemt mye av handlingen fra de andre bøkene. Denne kan man fint lese uten å ha lest de andre bøkene i serien først 🙂

 3. Den har jeg på vent. 🙂 Gleder meg til å lese den..

  SV: Ja det er veldig kjedelig.. I dag har jeg derfor vært på apoteket og kjøpt solstick med faktor 50. Det må jo hjelpe!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s