Vinterstengt av Horst

Da er jeg ferdig med den nye boka til Jørn Lier Horst som heter «Vinterstengt». Det er en spennende krimbok, men ikke den beste jeg har lest. Dette er krim skrevet av politietterforsker Horst noe som gjør en del av boka ganske troverdig, siden han vet hvordan en etterforskning foregår. Horst er en klassisk krimforfatter, og bøkene er hverken orginale eller nyskapende. Han har ikke spektakulære plott og saftige detaljer, men han skriver om systematisk etterforskning. 

Dette er den syvende boka om politiførstebetjent William Wisting. Og i denne boka har høsten kommet til Stavern og høsttåka ligger tett over kystlandskapet og hyttene utover i Brunlanes. En mann blir funnet drept på en hytte etter at alle sommergjestene har dratt hjem. Alle hyttene i området har hatt innbrudd og Wisting står uten spor. Så finner de nok et lik, og fugler faller døde fra himmelen. Hvordan henger innbruddene og drapet sammen? Wisting er en dyktig og erfaren etterforsker og nøster dette sammen på en fin måte. Etterforskningen avdekker etterhvert at både innbruddsgjenger fra Lithauen og narkotikabander fra Danmark er involvert. Også Wistings egen datter Line har en sentral rolle i boka.

Jeg synes kanskje slutten kom litt raskt. Akkurat som han avslutta mye fortere enn han burde. Men boka er fra mitt nærområde og det er moro å lese om steder man kjenner til! Er man glad i krim, er dette absolutt en bok jeg kan anbefale!

Reklamer

5 kommentarer på “Vinterstengt av Horst

  1. Har akkurat hørt ferdig Vinterstengt. Nok en gang synest jeg Lier Horst skriver en en fengende krim. Deler din oppfatning: Anbefaler Vinterstengt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s