Carte Blanche av Jeffery Deaver

Siste bok jeg har lest er «Carte Blanche» av Jeffery Deaver – The new James Bond Novel. Jeg har lest boka på engelsk og det var en smule vrient til tider, da forfatteren bruker et litt vanskelig språk med masse detaljer. Men jeg har fått med meg det meste i boka, og ordboka har blitt flittig brukt til tider!

Deaver er en amerikansk, bestselgende forfatter. Han skriver blant annet om Lincoln Rhyme som Denzel Washington spilte i filmen The Bone Collector. Det er bøker som er utrolig spennende og med smarte plott.
Denne boka handler om James Bond, som i kjent stil havner oppi situasjoner hvor han må trå til for å redde verden! Handlingen starter i Serbia hvor Bond greier å avverge en stor togkrasj. Hadde toget sporet av kunne det gått veldig ille siden toget var fylt med kjemiske og giftige stoffer. Så er han hjemme i UK igjen og prøver å finne ut hvem Noah er, som de – dvs Overseas development group (en blanding av MI5 og MI6), hvor Bond jobber – har fått kjennskap til skal skape en stor katastrofe for å drepe mange britiske statsborgere. Bond må finne ut hvem denne Noah er, og hvor katastrofen skal inntreffe. Hans ferd går videre til Dubai før han ender opp i Cape Town.

Jeg skal ikke si så mye mer om handlingen, men boka er spennende og det er et godt driv i den. Man kjenner igjen Bond fra tidligere filmer (jeg har ikke lest Fleming sine bøker). Han er sjarmerende, liker damer, raske biler og spesielle drinker! Når man som leser tror at Bond har gått i fella, så viser det seg at han har ikke det og vi lesere blir lurt. Bond er jo smartere enn som så, og han finner skurken og alt ender bra!

Carte blanche betyr complete freedom or authority to act.

Reklamer

3 kommentarer på “Carte Blanche av Jeffery Deaver

  1. Den hørtes spennende ut!

    Og ja, jeg har det veldig fint! Er i Norge for øyeblikket, men reiser snart ned igjen da! Skal bli godt å få litt sol igjen! 😉

  2. Høres spennende ut! Har ene james bond boka som heter «casino royale»,kjøpte den når jeg var på klassetur til York i England for over 4 år siden. Begynte å lese den,men syntes språket til tider var vanskelig og termer som jeg ikke forstod helt. Så jeg avbrøyt boka,men har veldig lyst å ta for meg bokserien bak james bond filmene en gang når jeg har tid:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s