Ravnene av Vidar Sundstøl

Da er jeg ferdig med tredje boka i Minnesota-trilogien av Vidar Sundstøl. Denne boka heter «Ravnene» og avslutter historien om Lance Hansen. Man bør ha lest de to andre bøkene før man leser denne, ellers vil man ikke forstå hele sammenhengen. Historien handler om familien Hansen som bor i Two Harbors i Minnesota, ikke langt unna grensen til Canada. De stammer fra nordmenn som utvandret fra Norge til Amerika for mange år siden. Lance jobber som politi, og en sommerdag kommer han over et lik i skogen som er slått ihjel. Det viser seg at det er en nordmann som er drept. Han var på campingtur med en annen gutt, kjærsten sin. En indianergutt blir tatt for drapet, men Lance mistenker sin bror Andy som han så i nærheten av åstedet kvelden før drapet. I denne siste boka har han gått i skjul etter et jakttur med broren som endte med skuddveksling. Men han bestemmer seg for å dra hjem igjen for å finne ut om broren er skyldig eller ikke. Der blir han dratt inn i brorens datter Chrissys liv, som det viser seg har en uventet rolle i denne drapsetterforskningen.

Boka er spennende og sannheten viser seg å være litt annereledes enn man hadde trodd. Sundstøl skriver bra og spinner et nervepirrende vev av både ytre og indre historier. Det handler om familiedrama, mordmysteriet, indianere og deres drømmetydning. Det er mye fasinerende historie om indianerkultur. Det handler også mye om hvordan mistanker kan drive to brødre fra hverandre. Begge brødrene har det vondt, begge bærer på hemmeligheter. De kan ikke snakke sammen lenger, og alt som sies må tolkes og analyseres. Naturen, omgivelsene og ikke minst den tunge vinteren har mye å si i denne boka. Lance har gåturer ut på den store Lake Superior, både i virkeligheten og i drømme, noe som har stor betydning for hvordan han kommer fram til sannheten i drapsmysteriet. Naturbeskrivelsene er mektige og understøtter de menneskelige dramaene som utspiller seg ved innsjøens bredder.
De to andre bøkene heter Drømmenes land og De døde, og denne siste boka avslutter historien på en god måte. Jeg vil absolutt anbefale denne trilogien!

Reklamer

5 kommentarer på “Ravnene av Vidar Sundstøl

  1. Har aldri vært borti Vidar Sundstøls bøker,men skal skrive de bøkene ned så jeg kan lese de senere:) virker som spennende bøker!

  2. SV;Nej,sola glimter med sitt fravær. Idag(søndag) har det vært noenlund bra,men det blåser som bare det der jeg bor:( Du får bestille fin været til neste uke da:)

  3. Igjen baade forfatter og bok jeg aldri har hoort om… Jeg befinner meg vel enda i ungdomslitteraturen, jeg 😉

  4. Tilbaketråkk: Vidar Sundstøl: “Ravnene” « Anitas blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s