Blodleie

Nå er jeg ferdig med siste boka til Johan Theorin som heter «Blodleie». Jeg synes den var ganske fengende og bra, selv om den ikke var så utrolig spennende hele tiden. Denne boka er den tredje krimboka hans som handler om øya Öland utenfor Sverige. Hver bok er lagt til en årstid, og denne boka er fra våren. Alle bøkene hans er litt overnaturlige, i denne handler det om alver og troll!

Tittelen Blodleie henspiller på et rødt sjikt som løper gjennom kalksteinen ved Ölands kyst. Det sies at dette var forsteinet blod fra en kamp mellom trollene inne i berget og alvene på Alvaret. Ved det forlatte steinbruddet er snøen i ferd med å smelte, og hytteeierne slår opp skoddene for sesongen. Men naboskapet er ikke så idyllisk som man skulle tro. Hemmeligheter og mistenksomhet sitter i veggene, både i de nybygde luksusvillaene og i steinhoggernes enkle hytter. Og det viser seg at flere av naboene er forbundet med hverandre på helt andre måter enn man tror.

Boka er fascinerende og klarte å holde min oppmerksomhet helt til slutt! Det er en fortelling om konflikter mellom gammelt og nytt, mellom øyboere og fastlendinger, mellom tradisjoner og turisme, og om hvordan en nesten glemt folketro bryter inn i det moderne samfunnet.

Reklamer

Én kommentar på “Blodleie

  1. Har ikke lest den før, men fikk jo nesten litt lyst til det nå 🙂 Ha en fin dag ^^

    – Myhopelesslife, livet som spiseforstyrret og veien til det perfekte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s