Rebecca

Nå er jeg akkurat ferdig med boka «Rebecca» av Daphne Du Maurier. Boka blir sagt å være en klassisk thriller, men jeg vil heller kalle det en thriller-roman. For det er ikke thriller i den forstand at den er skummel, men den er spennende på en måte at man gjerne vil vite hva som skjer videre.
Jeg har lest boka på engelsk og det vil jeg egentlig ikke anbefale, hvis man ikke er veldig vant til å lese engelsk. Det gjorde at boka ble litt tung og det var vanskelig å komme i gang. Det er veldig mye beskrivelse i boka av naturen og av Manderley, ikke alt var like lett å skjønne.
Boka handler om Maxim de Winter som mister sin kone Rebecca i en tragisk ulykke. Han bor på et stort gods i Sør-England som heter Manderley. Etter ulykken reiser han til Monte Carlo og faller for en ung, sjenert jente. De gifter seg og hun blir med han tilbake til Manderley. Det er fra henne vi hører historien. Hvor vanskelig det er for henne å komme inn i et hus hvor minnene fra Rebecca lurer i alle kroker. Hun føler hun lever i skyggen av Rebecca, som alle skryter av fordi hun var et fantastisk menneske, og alle elsket henne. Men var hun virkelig så perfekt….og hva skjedde egentlig når hun døde… Etterhvert kommer både det ene og det andre fram og ting er ikke som man hadde trodd!
Boka kom ut i 1938 og ble en stor hit da, og den er fortsatt en populær bok som leses i dag. Forfatteren selv beskrev boka som mørk, dyster og makaber, men allikevel har den endt opp med å bli et stort romantisk verk, en askepotthistorie med kvinner som målgruppe. Men boka er både spennende og fengende, den inneholder alt fra et stort vakkert herskapshus, hemmelige rom, onde tjenere, mord, sjalusi og kjærlighet.

Reklamer

Én kommentar på “Rebecca

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s